Veje og fortove

Din grund støder ud til en privat fællesvej. Dermed ejer du som grundejer ganske vist kørebanen ud til midten af kørebanen, men vejen er offentlig tilgængelig, og vejen er underlagt forpligtelser. Læs mere om private fællesveje her

Renholdelse af vejene
Som grundejer skal du selv sørge for at renholde fortov, kørebane og rendesten (og evt. sti), samt klippe levende hegn mod vej (og evt. sti) ned og ind.

Krav fra Københavns Kommune
Det er Københavns Kommune, afdeling for Vej og Park, der sætter krav til renholdelse og vedligeholdelse. Kommunen hæfter sig ved fremkommelighed og sikkerhed, mens vi som beboere også kan have nogle ønsker af praktisk og æstetisk art.

Grundejerforeningens bestyrelse kan derfor på fællesskabets vegne stille yderligere krav om renholdelse.

Københavns kommunes hjemmeside om grundejeres forpligtelser giver i øvrigt svar på mange andre spørgsmål.

Vinter
De fleste vintre indkøber bestyrelsen grus til glatte fortove i begyndelsen af vintersæsonen.

Gruset vil ligge i plastposer på paller rundt om i kvarteret fra december. Du er velkommen til at hente en pose hjem fra den nærmeste palle, så du kan gruse fortov og evt kørebane.

Husk, at det i udgangspunktet er grundejeren, der er ansvarlig for, at fortov og vej ud til midten af kørebanen er ryddet og forsvarlig at færdes på. Bestyrelsen for grundejerforeningen kan i særlige tilfælde arrangere en fælles glatførebekæmpelse på vejene.

Huske også, at regnbedene, som Hofor har anlagt, ikke tåler salt, ligesom fliser, hunde og andre dyr heller ikke er glade for salt;-) Derfor: Brug grus!

Parkering
Man kan parkere på vejbanen i begge sider, men tænk over, at vejene er smalle! Når du – eller dine gæster – har parkeret i vejsiden, så tjek om redningskøretøjer, skraldebiler mv. kan komme forbi.

Læs mere om parkeringsregler her

I Københavns Kommune er det ikke tilladt at parkere på fortovet.

Skader på fliser og asfalt
Kvarterets fortove kan ikke modstå trykket fra tungere køretøjer: Kantstene kan vælte og fliserne knække.

Hvis du ser den slags skader opstå, opfordres du til at påtale det for skadevolderen samt at anmelde skaden til bestyrelsen. Noter meget gerne navn og nummerplade og tag billeder af skaden!

Hvis ikke skadevolderen findes og erkender sin erstatningspligt, må vi i grundejerforeningen selv betale for udbedring af skaden. Det er derfor i alles interesse, at den, der har forvoldt skaden også betaler regningen.